Снимка Булфото, архив1,66 милиона лева под формата на медицински консумативи и

...
Снимка Булфото, архив1,66 милиона лева под формата на медицински консумативи и
Коментари Харесай

1,66 милиона лева от посолството на САЩ и „Америка за България” за консумативи в борбата с Ковид у нас

Снимка Булфото, списък

1,66 милиона лева под формата на медицински консумативи и услуги в битката с COVID-19  дават в страната ни посолството на Съединени американски щати в България и Фондация „ Америка за България “. Кампанията е в битката с разпространяването на COVID-19 и се назовава „ Възстановяваме се дружно ”. В идващите няколко месеца посолството на Съединени американски щати и Фондация „ Америка за България “ ще обезпечат спомагателни 1 милион $, оповестява

Тази акция ще обезпечи материали в поддръжка на лечебни заведения, медицински центрове и здравни служащи. Ще работим дружно с българското държавно управление и с неправителствени организации, с цел да подпомогнем сферите, които имат потребност, в цялата страна. Кампанията ще спомага на нашите български сътрудници по-добре да проследят разпространяването на COVID-19 и ще отбрани общностите в страната, осведомят от посолството. 

Първото огромно подаяние в акцията “Възстановяваме се дружно ” беше направено предходната седмица. Посолството на Съединени американски щати даде 7000 PCR теста на българския Национален център по заразни и паразитни заболявания. Кампанията включва също и финансиране за държавни лечебни заведения и медицински центрове в цялата страна на стойност 735 000 щатски $ (1,22 милиона лева), обезпечени от Европейското командване към Министерството на защитата на Съединени американски щати. Освен това Фондация „ Америка за България “ ще даде по този начин нужната поддръжка за българските медицински служащи.

Тази година държавното управление на Съединени американски щати към този момент даде 783 000 щатски $ (1,3 милиона лева) в битката с COVID-19 в България. Тази сума включва средства от Американската организация за интернационално развиване, която обезпечи продължаващата и до този миг социално-икономическа помощ за локални общности и подкрепя организации от гражданския и медийния бранш в партньорство с Българския червен кръст и Черноморския концерн.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР